Viikossa aikuiseksi ennakkonäytös

Kävin tänään Johanna Vuoksenmaan elokuvan Viikossa aikuiseksi ennakkonäytöksessä. Se ei varsinaisesti kuulunut niihin vuoden odotetuimpiin elokuviin, ei itseni, eikä ilmeisesti kovin monen muunkaan puolesta. Siitä huolimatta, että näytös oli ilmainen, salissa oli lisäkseni vain kourallinen ihmisiä. Siitä voi jokainen vetää omat johtopäätöksensä.

Ei Viikossa aikuiseksi  varmaan minkään varsinainen floppikaan ole. Veikkaan, että sille kyllä löytyy oma yleisönsä. Siinä ei vain oikein tapahtunut mitään. Elokuvassa oli kyllä ihan hyviä ja hauskalta tuntuvia ideoita ja kehiteltäviä persoonia, ne vain jäivät käytännössä jokseenkin laimeiksi.

Lyhyesti kuvattuna juoni on seuraava: joukko toisillee tuntemattomia ihmisiä ilmoittautuu "henkisen kasvun", muka "seksittömälle ja päihteettömälle" leirille. Leiriä vetävä homomies karkaa heti ensimmäisenä yönä koiransa synnytykseen ja leirille ilmoittautuneet jäävät saaristoon vetämään leiriä keskenään. 

Ehkä joku saa kyseisestä elokuvasta jotakin irti, mutta minusta se oli melko tylsä. Tämä elokuva on kuin perus kesäviikonloppu, jos ei nyt ihan jokaisen Perus-Pertin, niin ainakin meidän mökiltä. Paitsi, että meidän mökilläkin on enemmän actionia yhden viikonlopun aikana, kuin tämän elokuvan leiriläisillä viikossa yhteensä. Tai siis, ei minusta ole mitenkään eriskummallista, tai erityisen hauskaa, että miehet haluavat pukeutua naisten vaatteisiin, yksi on tunkemassa politiikkaa joka väliin, tai että joku, joka väittää kehonsa hylkivän alkoholia sammuu lopulta nuotiolle. En tiedä, ehkä olen vain nähnyt samanlaista perus perseilyä ihan tarpeeksi.

Olispa jo kesä. Olispa juhannus. Siinä on ihan tarpeeksi henkisen kasvun leiriä meikäläiselle.

Kommentit

Suositut tekstit