Same shit, different day

Elämäni on pysähtynyt. Päivät kuluvat, mutta mikään ei muutu. Ihmiset sanovat, että asioilla on tapana järjestyä, mutta nyt ei yhtään tunnu siltä. Alamäki vaan jatkuu jatkumistaan. Musta on edelleen helvetin epäreilua, että joillakin on kaikki ja toisilla ei mitään. Vaan tasan ei käy onnen lahjat. Kun olisi edes yksi perustarve kunnossa. Edes yksi, mutta, kun ei mitään. Ei terveyttä, ei asuntoa, ei parisuhdetta, ei työtä, ei mitään. Kuinka paljon paskaa yksi ihminen ansaitsee? Mitä pahaa mä olen tehnyt? Tässä maailmassa pitäis kai vaan olla ihan helvetin itsekäs pärjätäkseen.

Olen niin kyllästynyt olemaan sairas ja asunnoton ja yksin. Se on uuvuttavaa ja ahdistavaa ja pelottavaa. Haluan olla terve, haluan paikan jota voin kutsua kodiksi. Haluan jaksaa tehdä töitä. Haluan jaksaa herätä, pukea, peseytyä, syödä, nähdä ihmisiä. Haluan jaksaa elää! Ja sitten haluan rakastua.

Enimmäkseen haluan kuitenkin unohtaa M:n ja varsinkin sen siirappisen ja rakastuneen katseen jolla hän uutta rakastaan katselee. Sen katseen, jolla hän katseli ennen minua. Haluan olla ajattelematta mitä kaikkea he tekevät yhdessä, kuinka onnellisia he ovat yhdessä, sitä kuinka he suunnittelevat yhteistä tulevaisuutta, yhteenmuuttoa, naimisiinmenoa, lapsia... Haluan unohtaa kuinka kaltoin hän minua kohteli. Haluan unohtaa kuinka ihana hän oli. Haluan hänet pois päästäni kokonaan, kuin häntä ei olisi ikinä ollutkaan. Haluan tahrattoman mielen

Voi kunpa tulevaisuuteen voisi kurkistaa. Edes sen verran, että näkisi onko joskus tiedossa jotain mukavaakin, että olisi edes joku syy nousta sängystä ja uskoa huomiseen, tai vastaavasti, jos tulevaisuudella olisi tarjottavanaan vain lisää paskaa niskaan voisi tämän itsensä kituuttamisen lopettaa saman tien ja päästää itsensä päiviltä.

 Maanantaina olisi syöpäkontrolli. Sekin muistuttaa vain M:stä. En kestä. Vittu mitä paskaa.

Kommentit

 1. Elät nyt vaikeaa aikaa mutta uskon, että elämällä on tarjottavana sinulle vielä paljon hyvää.

  Kunpa saisit nuo asuntoasiat kuntoon, niin sekin varmaan helpottaisi. Olet varmaan käynytkin läpi monia vuokra-asunnon tarjoajia. Mieleeni tulee sato, vakuutusyhtiöt, vatro, vvo, nuorisosäätiö, svenska litteratursällskapet,onkohan mielenterveysyhdistyksilläkin. Yksi vaihtoehto myöskin osaomistusasunto, jos saat sen alkupääoman kasaan. Kaupungin vuokra-asunnot..
  Toivottavasti näissä olis joku, jota et vielä ole kokeilllut.

  Toivon, että ajatustasolla pääsisit eroon exästäsi ja kannattaisi ehkä ihan oikeasti miettiä, ottaisitko hänet tosiaan vielä takaisin. Uskon vahvasti, että onnesi on jossain muualla.

  Hyvää kevään odotusta. venla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että olet oikeassa.

   Sitä minäkin toivon. Asunto olisi kieltämättä jo aika suuri helpotus. Stadin asunnoista lähettivät liitteenä aikoinaan mukavan listan kaikista mahdollisista paikoista, joista voi vuokra-asuntoja hakea ja olen hakemuksia niin moneen paikkaan laittanut, etten enää edes muista niitä kaikkia. Lisäksi käyn päivittäin kattomassa oikotien ja vuokraoven yms. sivut. mutta kun ei niin ei... voi toivottomuus. :/

   Pääsisinkin. Sekin helpottais elämää huomattavasti. Tunnen itseni sen verran hyvin, että kyllä ottaisin. Kyllä se tän hetkisen helvetin voittais mennen tullen. Se olisko se järkevää, onkin sitten asia erikseen. Onneks näitä ei tartte edes miettiä, koska se ei ottais mua takasin enää mistään hinnasta. Onnea odotellessa...

   Kiitos ja hyvää kevään odotusta sinullekin! :)

   Poista
 2. Nyt on hirveästi tarjolla vapaita asuntoja, oletko tosissaan jaksanut hakea? Tuttavani sai pelkällä puhelinsoitolla Y- säätiön asunnon, seurakunnallakin on vuokra-asuntoja, ota yhteys kirkon diakoniin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu niin näkyy olevan... Vahinko vaan, että joko ne on parin kuukauden määräaikaisia, vuokra on reippaasti yli 600€ kuussa, tai lemmikkejä ei sallita. Onnea hänelle. o/ Helsingin diakonissalaitoksella on ollu hakemus vetämässä jo useamman kuukauden, mutta eipä ole kuulunut sieltä sen enempää kuin mistään muualtakaan...

   Poista
 3. Miksi vuokran pitää olla alle 600 ekua, saathan asumistukea työttömänä sitä enemmän mitä kalliimpi vuokra on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinkö on? Mä en näistä jutuista tiedä, kun ei oo ennen ko. tuelle ollut tarvetta, mutta Kelan laskurin mukaan saisin asumistukea 406,40€ riippumatta siitä olisiko vuokra 600, vai 800.

   Poista
  2. Jos et kelan tuilla pärjää, niin ainahan voi hakea toimeentulotukea. Ja kannattaa käydä kelassa juttelemassa, ne laskurit ei aina välttämättä pidä paikkaansa :)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit