Blogiviikko: Toivomus-torstai

HUOM! Tämä on ajastettu postaus.

Olen aikaisemmin tehnyt postauksen unelmistani, joten en niitä ala tässä toistelemaan. Sen sijaan ajattelin tällä kertaa paneutua ajankohtaisempiin ja kenties hiukkasen helpommin toteutettaviin ja arkipäiväisempiin toiveisiin.

1. Haluasin parantua masennuksesta
Nyt on menossa parempi vaihe, mutta aina takaraivossa tykyttää muistutus siitä, että koska vaan voi kompastua taas alamäkeen.

Miten sitten voin vaikuttaa paranemiseen? Käymällä terapiassa, syömällä lääkkeitä, huolehtia perustarpeista ja muistuttaa itselleni joka päivä aina vain uudelleen, että jokaisessa, tai ainakin melkein jokaisessa asiassa on hyvätkin puolensa, ne vain on osattava löytää.2. Haluaisin osata sanoa EI
Yleensä on aivan sama mitä ihmiset pyytävät, niin olen myöntynyt jo ennen, kuin he saavat asiansa sanottua loppuun. Se on hyvin ärsyttävää, koska hyvin usein kyseessä on asia, jota ei oikeasti haluaisi yhtään tehdä ja asioiden tekeminen vain toista miellyttääkseen on melko syvältä. Varsinkin silloin, kun vastapalveluksista on ihan turha edes haaveilla.

Kinkkinen juttu, enkä oikein tiedä miten tätä pitäisi harjoitella, koska kieltävä vastaus aiheuttaa ihan järkyttävästi mielipahaa ja morkkista nimenomaan minulle.

3. Haluaisin osata luopua
Luopuminen on ollut minulle aina jotenkin hirmu vaikeaa. Kiinnyn helposti niin ihmisiin, kuin esineisiinkin. Ikävöin esimerkiks entisiä opettajia ja psykologiani. Tekisi mieli lähettää heille vähintään kortti! Joillekin olen lähettänytkin. Ihmisistä luopumisen vaikeus lienee vielä ymmärrettävää.

Kiinnyn kuitenkin myös materiaan todella helposti. Vanhoja vaatteita on hankala heittää pois, vaikka ne olisivat kuinka nukkaantuneita ja nuhruisia. Samoin minulla on säilössä yksi lempikengistäni. Sillä ei ole mitään käyttötarkoitusta, koska sen partnerin joutui koiran raatelemaksi, mutten osaa luopuakaan siitä. Se on liian täydellinen! Se muotoutuu jalkaan täydellisesti, on kaunis, sillä on hyvä kävellä pitkiäkin aikoja, eikä sellaisia kenkiä nyt vaan tule joka päivä vastaan! Tiedän, että kuulostaa ihan hölmöltä säilöä paritonta kenkää ja sitähän se kieltämättä onkin. Ihan älytöntä.

4. Haluaisin osata vain olla
Yleensä kun olen tekemättä mitään, tai teen jotakin turhanpäiväistä - kuten istun koneella, tai katson televisiota - iskee kamala morkkis ja ahdistus siitä, etten tee mitään järkevää, tai hyödyllistä. Haaskaan vaan aikaa, jota ei voi koskaan saada takaisin. Ihan sama vaikka olisin polttanut töissä itseni loppuun. Koko ajan pitäisi silti suorittaa. Ei ole tervettä se.
5. Haluaisin olla itsevarmempi
Olisi todella hienoa, jos uskalataisi katsoa ihmisiä silmiin ja kyetä puhumaan ilman, että pelkästään oma olemassa olo hävettää. Haluaisin kyetä sanomaan ajatukseni ääneen ja seistä mielipiteitteni takana, muiden miellyttämisen sijaan. Usein en keksi mitään järkevää sanottavaa, tai jos keksin, niin yleensä vasta paljon myöhemmin, niin että hetki on jo mennyt ohi.

Haluaisin myös hyväksyä itseni sellaisena, kuin olen. Niin tunteeni, ajatukseni, kuin ulkonäköni. Tällä hetkellä mietin AINA, että mitähän ihmiset musta ajattele. Bussissakin, jos joku vain vilkaiseekin, niin oon ihan varma, että sillä on musta joku negatiivinen mielipide. Todennäkösesti sillä ei sellasta kuitenkaan ole ja mitä sitten, vaikka olisikin?Kommentit

 1. Mä osaan vähän liiankin hyvin olla tekemättä mitään.. :D

  Näitä oli kiva lukee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hyvä, että osaa hyvällä omalla tunnolla ottaa ihan rennosti :D

   Poista
 2. Tuo kieltäytymien vaikeus on NIIIN tuttua :/ Mäkin aina löydän itseni todella epämukavista tilanteista koska suusta aina karkaa se "Joo"... Vaikka tiedän että ihmiset eivät ota kieltäytymistä henkilökohtaisena loukkauksena, niin se on jostain syystä niin vaikea sanoa. Itsekin yritän aktiivisesti opetella sanomaan EI, mutta tähän mennessä aika heikolla menestyksellä :D

  VastaaPoista
 3. oot niin kaunis! ja samat kehittämiskohteet täällä päinkin...

  VastaaPoista
 4. Muistan, kun joskus jokin aika sitten selailin sun blogia, nii täähän
  on nykyään ihan erinäkönen! Ulkoasuun on panostettu kunnolla ja
  banneri on tosi hieno!:) Kirjotat kivasti ja kuvat on mielenkiintoisia :)

  Törmäsinki tähän blogiviikkoon demissä! Tosi hyviä juttuja oot
  tähän postaukseen löytäny. Mäki oon vähä tuollane, että koko
  ajan pitäisi olla tekemässä jotaki tärkeää, ärsyttävää..


  http://eevi-s.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onhan tää ulkoasu ollu varmaan vuoden päivät, mitä nyt kuvat vähän suurentuneet ajan mittaan. :) Kiitos kovasti!

   Poista
 5. Tsemppiä masennuksesta parantumiseen ja itseluottamuksen etsimiseen! :D Itseluottamus voi joskus piillä varsin oudoimmissa paikoissa mutta jos yhtään tsemppaa niin voin tämän viikon perusteella sanoa että olet upea persoona ja kaunis ihminen jolla ei ole mitään hävettävää omassa olemassaolossaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näinhän se on. Huomattavasti helpompi hukata, kuin löytää se,
   Aaw... Voi kiitos kovasti ihana! <3

   Poista
 6. Voi, kun olet hirmuisen nätti! :) Tsemppiä masennuksesta parantumiseen! <3
  Mulla on itselläni sama homma, etten osaa sanoa ''ei'' ja siksi joudunkin usein tekemään kaikkea, mistä en tykkää ja vastapalveluksiakaan ei yleensä tipu. Heitin eilen vanhoja kännykoiden pahvilaatikoita roskiin ja kyllä, mun oli hirveen vaikeaa luopua niistä, koska jokaisesta tuli mieleen jokin muisto -mihin elämänvaiheeseen olen mitäkin puhelinta käyttänyt. Mua harmittaa viedä vaatteita kirpputorille, koska ne on tosi rakkaita ja sama ihmisissä -en vaan osaa luopua kenestäkään tai mistään. Kaikki muistuttaa liikaa jostakin elämävaiheesta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! :) Tuo eittömyys on kyllä kamala riesa! Ja kun kerran suostut, niin ihmiset alkavat helposti käyttämään hyväksi. :/

   Voi eih! :'D Mullakin on kasa vanhojen kännyköiden laatikoita ja ne vanhat kännykätkin, vaikkei ne ole edes toimineet vuosi kausiin! Kaikkea sitä täytyykin säästää. :D

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit