Sairaslomalaisen päiväkirja part 2

Sairasloma jatkuu 30.4 asti. Toisaalta olo on huojentunut, mutta toisaalta pelkään ihmisten reaktioita. Tiedän, että minulla on oikeus sairaslomaan, kun lääkäri on sellaisen määrännyt ja että läheisimmät ihmiset ymmärtävät ja tukevat minua. On kuitenkin olemassa se toinen ihmisjoukko jonka mielestä olen vain laiska paska, jonka pitäisi tehdä töitä, kun niitä kerran on tarjolla. Voin kertoa, että tunnen syyllisyyttä sairaudestani joka helvetin päivä, joten muiden ei tarvitse minua enää syyllistää ja painostaa. Ei ole päivääkään, kun en mieti mikä helvetti voi väsyttää näin paljon, mutten ole vielä keksinyt. Masennus, sanoo vertaistuki. Mulle se ei vaan tahdo riittää selitykseksi. Harni, ettei  paraneminen ole pelkästään tahdonalainen asia.

Maanantain lääkärikäynnin jälkeen kävin palauttamassa avaimet työpaikalle. Hirveä ahdistuspaniikki sinne mennessä. Siinä vaiheessa, kun pomo harmitteli, että olen sen verran hyvä työntekijä, että olisivat mielellään halunneet minut pitää, olisin tarvinnut stoppi-nappulaa. Teki nimittäin taas mieli sanoa, että katsotaan, jos mun olo tästä paranee ja karata töihin kesken sairasloman. (Olen sitä harrastanut ennenkin, eikä se ollut loppupeleissä kovinkaan kannattavaa.) Onnekseni sanoin kuitenkin, että harmi, että tää nyt meni näin ja katotaan sitten vaikka ens vuonna uudestaan.

Tiistaina kävin kaverin luona jatkamassa HP-maratonia. Olen taas jotenkin ihan hurahtanut Pottereihin, mutta jotenkin se matkustaminen ja ihmisten näkeminen vaan vie voimia, koska keskiviikkona olin jo ihan kuollut. Terapiassakin lähinnä taistelin väsymystä vastaan. Tänään uusi yritys.

Ja mitä muuta mä sitten olen tehnyt? No en paljon mitään. Nukkunut, maannut sängyssä, katellut telkkaria. Mun ainoa aktiviteettini lähti viikoksi mökille, joten ei ole ollut tarvetta käydä liiemmin edes ulkona.

Kommentit

 1. saanko kysyä millaisilla oireilla tuo sinun munasarjasyöpäsi alkoi? ja kuinka nopeasti vatsasi turposi? mulla vatsa turpoaa jotenkin kummallisesti ja neljä negatiivista olen tehnyt......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepä se, kun ei ollut oikein mitään oireita. Vatsa vaan turpos turpoamistaan. Mitä nyt välillä vähän nipisti alavatsaa, mutta ajattelin, että on ihan perus menkkakipuja tms. Mitä isommaks vatsa kasvo niin sitä useemmin sai ravata vessassa. Sit oli tietysti pahentunut väsymys, mutta paha sanoa johtuko se vaan masennuksesta, vai myös syövästä. Suosittelen käymään lääkärissä ihan varmuuden vuoksi. Saatpahan ainakin mielen rauhan. :)

   Poista
 2. Hei! Onko koskaan selvitetty, voisiko sinulla olla ns. väsymysoireyhtymä? Oireesi kuulostavat kovasti siltä.
  http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00410

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä ole koskaan tullut puheeksi! Kuulostaa kieltämättä melko tutulta.

   Poista
 3. Musta tuo väsymysoireyhtymä osui ihan kohilleen! Tai oisko vielä lisää ihan perus aikuiskasvamisesta kyse, sinä lähdit suoraan kotoa tuohon avosuhteeseen, josko joku päivä kasvaisit itsenäiseksi aikuiseksi ja sit löytäisit aikuisen parisuhteen. Kaikkea hyvää sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin no... Todennäkösemmin väsymys johtuu kuitenkin masennuksesta ja hormoonihäiriöistä, kuin sairaudesta jota sairastaa vain 0.5–1 % aikuisväestöstä.

   Poista
 4. kasvoko sun mahas sillon "aste asteelta" niinkun joku raskausmaha D:? pelottavaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo just sillä tavoin ja näytti muutenkin ihan raskausmahalta. :s

   Poista
 5. Miten sun koiruliini jaksaa, et ole päivittänyt sen blogia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kieltämättä vähän laiskistunut päivittämään sitä, kun tuntuu, ettei ole juurikaan kirjoitettavaa, kun lähinnä ihan normi arkea elellään, enkä viitis koko ajan pelkkiä kuvapäivityksiäkään pistää. :/ Koiruli voi hyvin, kiitos kysymästä! Se oli tossa vastikään viikon mökkireissulla nauttimassa maalaiselämästä ja eilen yökylässä siskon luona. Nyt se kuorsaa tossa vieressä väsyneenä ja oikein tyytyväisenä... :)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit