Missä menee raja?

Anteeksi, ettei minusta ole kuulunut ja anteeksi, että taas valitan. Olen kuitenkin hengissä. Ainakin toistaiseksi.

Työviikko on alkanut raskaasti, eivätkä 12 tunnin yöunet tahdo enää riittää. Enempää minulla ei kuitenkaan ole aikaa, kun nytkin jää vaivaiset puolitoistatuntia (tunti, jos käytän koiran) vapaata hereillä olo aikaa, eli aikaa tehdä ruokaa ja syödä se ja valita käykö kaupassa, vai suihkussa, koska molempia ei samana päivänä ehdi.

Elämässäni ei siis tällä hetkellä tapahdu mitään jännittävää, tai kertomisen arvoista. Jokainen päivä on samanlainen, paitsi, että joka päivä on vähän vaikeampi nousta sängystä. Väsyttää ja oksettaa ja itkettää ja kaikkialle sattuu ja kolottaa.

Ajatuksenjuoksu päivästä toiseen on samaa ympyrää: jos suostuis ottamaan sitä saikkua -> jos kysyis voisko tehdä lyhyempää päivää -> saisinkohan mä ees yhden päivän palkatonta? -> jos sittenkin sitä saikkua jne...

Ei tämä ole mitään oikeaa elämää. Ihmisen pitäisi tehdä töitä elääkseen, eikä elää työlle. Sitähän minä nyt teen. Ensin poistin ajan puutteen vuoksi kaikki harrastukset, sitten ystävät, kotityöt, kaiken "ylimääräisen", niin että jäljelle jäi vain työ, uni ja syöminen. Ja tottapuhuakseni tekisi mieli nipistää syömisestäkin, ihan vaan että voisi nukkua vähän pidempään.

En voi nähdä kavereita, koska pitää nukkua, että jaksaa tehdä töitä. En jaksa edes puhua kellekään. Huomaan ajattelevani, etten voi käyttää joululahjaksi saatua ripsipidennyslahjakorttia, koska silloin pitäisi olla töistä pois (mutten voi jättää sitä käyttämättäkään, eli ongelma on SUURI). Joudun ehkä jättämään erinäisiä juhlia juhlimatta (häät, syntymäpäivät) koska työt vievät kaikki voimat. En jaksa mitään, enkä ketään.

Toivon, että sairastuisin. Ei siis mihinkään flunssaan, vaan johonkin vakavaan, joka pakottaisi sairaslomalle. Välillä toivon, että liukastun ja katkaisen jalkani. Se on ihan älytöntä, mutta niin epätoivoinen minä olen.

Tiedän, että sairasloma on vain yhden puhelun päässä, mutten tiedä onko minulla oikeutta siihen. Ja miten käy töiden? Tarjoaako vuokrafirma enää ikinä töitä, jos ne saavat tietää masennuksesta. Ajatteleeko ne, ettei tota kannata palkata, kun se voi jäädä saikulle koska vaan? Sitäpaitsi en mä nyt voi jäädä saikulle. Iskä käski liittymään työttömyyskassaan. Sekin on tyhmää, koska en voi ikimaailmassa saada sieltä rahaa, jos jään sairaslomalle. Mulla on sellanen olo, että jos jään saikulle olen luovuttaja. Sairas ja laiska paska.

Kauanko pitää yrittää, ennen kuin saa antaa periksi?
Kaikki on niin kamalan vaikeaa.

BDI 54/62

ps. en jaksa edes vaivautua vastaamaan anonyymeille, jotka tulee tähän nyt jotain ulisemaan. Sorry jo etukäteen.


Kommentit

 1. ota hyvä ihminen sitä saikkua! ei tosta tuu mitään muuta kun burn out muiden vaivojen lisätaakaksi... :(

  VastaaPoista
 2. Työttömyyskassa voi jeesaa saikun aikana siinä tapauksessa jos kelan 300 päivää on täynnä ja oottelee kuntoutustukipäätöstä.. samoin joissain kelan späivärahan hylkäystapauksissa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä käynyt mielessä, että se voi jelpata sairastapauksissakin. Lähinnä mietin kun mulla tulee jokatapauksesssa parin-kolmen kuukauden työttömyysjaksoja, että täyttyykö työssäoloehto...

   Poista
  2. ei ikäväkyllä varmaan täyty :/ itellä ainaki piti olla 8kk katkotonta työtä. Mutta kyllä ei tuo oo ihmisen elämää, jos voimat ei riitä nii ne ei vaan riitä. ei siitä saa eikä pidä potea huonoa omatuntoa että saikkua vaan koska sen mä tiiän että burnout ei oo kiva homma, varsinkaan kaiken muun vaivan ja ongelman päälle se voi iskeä kahta kauheampana. Voimia sulle <3

   Poista
  3. Niin mä vähän pelkään kanssa. :/ Kiitos ♥

   Poista
  4. Hei, työttömyyskassan maksaman päivärahan työssäoloehto on tämän vuoden alusta 6 kk 2 vuoden ja 4 kk:n sisään, ja sairauslomat pidentää tuota kertymäaikaa (esim. sairausloma 3kk, on tarkastelujakso, jolta töitä kerätään, on 2 vuotta ja 7 kk). Otahan yhteys omaan kassaasi ja selvitä asia.

   Samoin "Viivi", työn ei tarvitse olla katkotonta, ei ole koskaan tarvinnut olla, vaan vuoden 2013 loppuun asti työtä on pitänyt olla 34 vkoa (=8 kk) kahden vuoden 4 kk:n sisällä,

   Helpointa on, kun ottaa kalenterin käteen, laskee siitä kahden vuoden ajalta kaikki viikot joissa on ollut 18h tai yli työtä, Pysyy hyvin kärryillä milloin työssäoloehto (=toe) on täynnä. Lisäksi uusi toe nollaa ne vanhat maksetut päivät.

   Hei tsemppiä, kyllä se siitä!

   Poista
  5. Hei! Mahtavaa, tuo selvensi paljon! Kiitoksia kovasti! :)

   Poista
 3. Sulle on haaste mun blogissa : http://twistedbigmind.blogspot.fi/2014/01/haaste.html :)

  VastaaPoista
 4. ite oon tehny palkkatukitöitä pätkissä eli välillä ollu työttömänä ja saan työttömyyskassasta rahaa. Sulla pitää vaan tulla 34 viikkoo täyteen siitä kun oot sinne liitttyny. Sinuna pyytäisin nyt sitä saikkua ja sitten kun pystyt ajattelemaan töitä niin menisin työkkäriin puhumaan palkkatukiasioista, (se siis takoittaa työkkäri maksaa sun palkan, se on just tarkoitettu niille ihmisille joilla on vaikeuksia, voit lukea lisää googlettamalla sanan ) Sitä voi tosiaan tehdä muutaman kuukauden pätkissä tai ihan niinkun katotte sulle parhaaksi.
  Sun ei kannata rasittaa itteäs tossa tilanteessa enempää. Voimia! -I

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa okei. En tollasesta tiennytkään. Kiitti vinkistä. :)

   Poista
 5. miten voit nyt? *huolissaan* oletko miettinyt osallistumista esim. kelan järjestämille mielenterveydenhäiriöitä sairastavien kuntoutuskursseille? itse ilmoittauduin juuri sellaisella, saa nähdä onko siitä mitään hyötyä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipää oo käynyt mielessä. Jos ei tarttis käydä töissä niin sitten tollaselle vois ehkä olla aikaakin, mutta nyt ei kyllä riitä aika, eikä energia. :/

   Poista
 6. Kuulunhan mäkin työttömyykassaan ja olin saikulla ihan normaalisti sillon kuin vaan piti yksinkertaisesti olla. Kannattaa liittyä todellakin!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En siis oo huolissani niinkään siitä saikusta, vaan siitä, että jos teen töitä parin kuukauden pätkissä ja olen niiden välissä pari kuukautta työtön, niin ei varmaan ehdot täyty...?

   Poista
 7. , Ei pelkkään kassaan kannata liittyä, vaan oman alan ammattiliittoon, se auttaa sit kaikissa asioissa, sieltä saa lakimies apua irtisanomistilanteissa ja kaikessa, maksut saa vähentää verotuksessa, et ilmaista on, nyt on muuttuneet kaikki säädökset, työtön saa täyden työkkäri korvauksen ja silti saa ansaita 300 ekua kuukaudessa, et kannattaa ottaa selvää.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit