Kiire jonottamaan!

Halpaa ironiaa: istut työkkärissä toista tuntia jonottamassa vuoroasi, ihan vaan, jotta voit antaa viimeisimmän työtodistuksen saadaksesi työttömyysetuutta. Samaan aikaan sähköpostiin ilmestyy viesti, jossa tarjotaan toimistotöitä 4kk, aloitus heti ensi viikolla. Niin houkuttelevalta, kuin tarjous kuulostaakin, joudut kieltäytymään, koska olet samaisena aamuna kirjoittanut työsopparin toisaalle.

Ei sillä, että oisin vielä työkunnossa. Tänäänkin teki tiukkaa herätä puol kasilta ja nukahdinhan mä sit bussiinkin. Tää parin kuukauden "loma" sopii mulle siis paremmin, kuin hyvin.Aamulla tosiaan matkustin tunnin bussilla-metrolla-bussilla kirjottamaan työsopparia. Viis minuuttia myöhemmin olin jo matkalla takasin itään. Työkkärissä sai ensin jonottaa tiskille, jotta sai itselleen VUORONUMERON ja sitten vielä päästäkseen asioimaan. Setä tiskillä huikkasi, että tunti menee ainakin ja käski mennä tällä välin shoppailemaan. Teki mieli kysyä, että antaako setä rahaa kans. Millähän rahalla sekin setä oikein aatteli työttömien shoppailevan? Tein kuitenkin työtä käskettyä ja kävin ikkunaostoksilla, vaikkakin jouduin siitä huolimatta istumaan ja odottamaan työkkärissä 2 tuntia omaa vuoroani siltä varalta, että joku kyllästyisi odottamaan ja jono liikkuisikin nopeammin.

Pitkän ja tuskallisen odotuksen jälkeen se sama tiskillä ollut setä kirjaa koneelle, notta oon taas markkinoilla, ja pidentää työnhaun ensivuoden kesäkuuhun. Lopuksi se suvaitsee kertoa, että vastaisuudessa todistukset voi lähettää sähköpostilla, koska sehän on ihan tyhmää, että mun pitää kahden minuutin takia jonottaa monta tuntia! No kiitti hei! Kiva et nyt keksit kertoo!

Työkkäristä suoraan terapiaan. En keksiny puhuttavaa itsestäni joten puhuttiin sit kaverista ja sen ongelmista. Hyvää rahan ja ajan käyttöä!  No siis kyllähän me toki puhuttiin siitä miten kaverin ahdistus vaikuttaa muhun ja meidän ystävyyssuhteesta noin yleensäkin (ja sen vaikutuksesta muhun) ja mun rajoista ja EI:n sanomisen vaikeudessta ja puhelimen käytöstä ja ehkä vähän töistäkin.

Toveri sai ilmasiks liput huomiselle Aviciin keikalle, joten siellä nähdään, tai sitten ei. Enhän mä siis tiedä koko Aviciilta kun yhden biisin ja senkin vaan siks, että se on mun tanssipelin tunnarina, että näin.


Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit