Tintti pähkinänkuoressa osa 10. Sisarukseni

Minulla on yksi sisar, pikkusiskoni Muumi Minttu. No tietenkään se ei ole sisareni oikea nimi, mutta sellaiseksi minä olen häntä ilmeisesti joskus kutsunut.

Mitähän tässä nyt sitten uskaltaisi sanoa. No jos ainakin sen verran, että siinä missä minä olen ujo ja hiljainen, on siskoni päinvastoin hyvinkin suorasanainen ja välillä ehkä hiukan rääväsuinenkin. Keneen lie tullut...

Vaikka hän onkin minua nuorempi, on hän meistä kahdesta ehdottomasti itsenäisempi ja itsekkäämpi ja minä vähän tällainen vässykkä, joka vain myötäilee muita.

En muista varhaisimmista vuosistamme kuin sen, että sisko olisi yllättäen halunnut leikkiä aina juuri sillä lelulla joka minulla oli. Hänestä oli myös ilmeisen hauskaa leikkiä Godzillaa ja rikkoa vaivalla kokoamani lego-tornit. Minua se ei paljon huvittanut. Kaipa me ihan hyvinkin tultiin välillä toimeen - ainakin muutaman yhteiskuvan verran.

Ei liene vaikeata arvata, millainen helvetti teini-iässä usein pääsi irti. Saman huoneen jakaminen saattoi aiheuttaa tavaroiden paiskomista ja suoraa huutoa sillä sekuntilla, kun toinen olisi halunnut vaihtaa televisiokanavaa, tai omia huoneen hetkeksi itselleen ja mahdollisesti myös ystävälleen. Mutta sehän kai kuuluu vain asiaan...?

Ei me mitenkään erityisen läheisiä kai olla koskaan oltu, mutta on meillä silti ollut omat yhteiset salaisuutemme, hupimme ja omituisuutemme. "Ennen kaikki tytöt oli TIINOJA ja kaikki pojat oli EEROJA!"

Sisareni on aina ollut sisukas ja voisi melkein ihmetellä, ettei hänestä tullut Pikku Myytä, varsinkin sen jälkeen, kun hän puraisi poikaystävääni jalkaan vajaa kymmenen vuotta takaperin. Hän on aina pitänyt puoliani, toisinaan ehkä vähän turhankin hanakasti.

♥: Tintti


Kommentit

Suositut tekstit